Što se nalazi iza kamera, kako izgleda proizvodnja višesatne emisije uživo, kako nastaju grafike koje gledatelji imaju prilike vidjeti na malim ekranima, pitanja su na koja će u izbornoj emisiji na Novoj TV odgovoriti reporterka Valentina Baus.


Dok se bude emitirala na televiziji, Valentina će gledateljima pokazati kako nastaju najzanimljiviji dijelovi emisije ''Predsjednički izbori''.

Vezani članci Gabrijela Kišiček i Vjekoslav Đaić ''Grabar-Kitarović održala pravi državnički, damski govor, konačno je opuštena'', evo i kako bi mogao izgledati inauguracijski govor Otvaranje kutija nakon izbora Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

''Prvi put sudjelujem u izborima u studiju, uz bok sjajnim političkim novinarima koji već godinama prate zbivanja na političkoj sceni. Vježbamo već tjednima i pripreme su dosta intenzivne. Nije lako niti producirati niti realizirati emisiju koja će trajati satima'', rekla je Valentina o svojoj televizijskoj ulozi u izbornoj noći.

Mnogi se gledatelji ponekad pitaju kako sve izgleda iza kamera i upravo će to moći saznati. Valentina će gledatelje Nove TV provesti kroz režiju i produkcijsku grafiku.

''Cijela emisija nastaje u koordinaciji s našim urednicima, realizatorima, tonskim majstorima, pa sve do novinara i reportera koji se nalaze na terenu, a onda od 20 sati kada Državno izborno povjerenstvo počne objavljivati neslužbene rezultate, cijeli tim ljudi koji se nalaze u grafici sve te brojke pretvara u vizuale, tako da ćemo u studiju Nove TV vidjeti političare koji će u njega 'ušetati', vidjet ćemo razne grafike. Bit će dosta zanimljivo'', rekla je Valentina.

Od ranog jutra u tijeku su pripreme.

''U redakciju se dolazi ujutro, s urednicima, našom direktoricom, prolazimo sadržaje emisije. Imamo emisiju u 18 sati, emisiju u 19 sati, potom je Dnevnik. Neke stvari možete planirati, ali od 21, 22 sata krene, kako volimo reći 'plivanje'. Na sam dan bit će pripreme, uvježbavanje, odlazak u šminku i sve završne stvari koje moramo proći'', rekla je Valentina.

Kako je opisala ono što će gledatelji imati priliku vidjeti na malim ekranima večeras u emisiji ''Predsjednički izbori'', možete pogledati u priloženom videu.