Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odbor za nacionalnu sigurnost imenovao je danas skupinu od pet članova koja će nadzirati MUP.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Odbor za nacionalnu sigurnost imenovao je danas skupinu od pet članova koja će nadzirati MUP. Odbor će na taj način pokušati utvrditi jesu li točne izjave Slavka Linića da se iza anonimne dojave protiv njega krije sam vrh policije – ravnatelj policije Oliver Grbić i ministar Tomislav Karamarko.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Podsjećamo, protiv Slavka Linića je podnesena anonimna prijava zbog sumnji u ratno profiterstvo 1991. dok je bio gradonačelnik Rijeke i šef Kriznog štaba.

>> MUP od danas pod nadzorom zbog Linića

Još prošlog tjedna bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec iznio je teške optužbe na račun vrha policije. Rekao je kako su čelnici policije 2009. Godine zlorabili položaj i ovlasti jer su vrh HDZ-a izvještavali o istragama koje su se tada provodile protiv Berislava Rončevića i drugih visokopozicioniranih HDZ-ovaca.

>> Linić: Tragedija je da postoje obmane i laži policije

I na današnjoj saborskoj sjednici bilo je burno kod rasprave o policiji. Predstavnici oporbenih saborskih klubova SDP-a, HNS/HSU-a i IDS-a zatražili su od vladajućih da podrže njihov prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo koristi li se policija u obračunu s političkim neistomišljenicima, a Andrija Hebrang je najavio da HDZ neće podržati osnivanje povjerenstva, jer to smatra politizacijom pitanja koja su u nadležnosti pravosuđa i policije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju