Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 15 milijuna dolara

Zlato i dijamanti: Ovaj iPhone je najskuplji telefon na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan se poslovnjak iz Hong Konga može se pohvaliti s najskupljim telefonom na svijetu – preuređenim iPhoneom sa zlatom i dijamantima

Jedan poslovnjak iz Hong Konga može se pohvaliti da je vlasnik najskupljeg telefona na svijetu čija cijena iznosi, vjerovali ili ne, više od 15 milijuna dolara. Ovaj smartphone napravio je poznati dizajner iz Liverpoola Stuart Hughes te on ne donosi nikakve bolje opcije u odnosu na klasični model Appleovog telefona, ali je zato ukrašen zlatom i bijelim i crnim dijamantima, a za svog vlasnika ima i posebnu ‘obiteljsku vrijednost’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte VIDEO 3D animacija SPEKTAKULARNE PLJAČKE dijamanata! Slika nije dostupna Najskuplji od najskupljih Znate li koji materijal košta koliko i svi svjetski proračuni?

Naime, umjesto klasične Home tipke na iPhoneu 5, u ovaj je model ugrađen 26-karatni crni dijamant koji je u obitelji vlasnika ovog iPhonea već generacijama te na CNN-u kažu da cijena samo tog dijamanta iznosi oko 14,5 milijuna dolara.

Mislili ste da je iPhone skup?

Osim ovog dijamanta, najskuplji telefon na svijetu ima kućište napravljeno od zlata i 600 bijelih dijamanata, od čega je samo Appleov logo sa stražnje strane telefona napravljen od zlata i okružen s 53 dijamanta. Hughes kaže da ga je prošle godine kontaktirao čovjek iz Hong Konga kojeg je nazvao ‘Joe’ i rekao mu da ima rijedak primjer crnog dijamanta kojeg želi staviti u iPhone i koji je želio zlatno kućište za iPhone. Na tom je kućištu radio devet tjedana, a crni dijamant ubacio je na mjesto Home tipke.

Inače, Hugesu ovo nije prvi Appleov uređaj koji je preuredio na ovaj način te je 2011. godine napravio verziju iPhonea s više od 100 dijamanta koji je koštao oko 9 milijuna dolara, a on je zaslužan i za najskuplji zlatni iPad.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene