Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritičari Microsofta tvrde:

'Windowsi 8 označavaju kraj Windowsa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak će se na tržištu pojaviti nova verzija Windowsa koja će donijeti velike promjene u ovom OS-u te će korisnici ponovno morati učiti kako koristiti Windowse

Krajem ovog tjedna na tržištu će se pojaviti nova verzija Microsoftovog operativnog sustava koja donosi velike promjene u sučelju i načinu korištenja ovog softvera te su neki IT novinari naglasili kako će s Windowsima 8 korisnici ponovno morati naučiti koristiti Windowse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove kritike 'Osmica nije ništa bolja od Windows Viste!' Slika nije dostupna Po uzoru na Surface tablet VIDEO Pogledajte kako bi mogao izgledati Microsoftov telefon!

Windows 8 – 'katastrofa za tržište osobnih računala'

Iz Microsofta trenutno ne žele davati nikakve prognoze oko prodaje Windowsa 8 i računala koja rade na njima - trenutna situacija na tržištu ukazuje na potencijalne probleme jer na mreži možemo pročitati brojne kritike ovog OS-a, a i situacija na tržištu (nestabilno svjetsko gospodarstvo, smanjenje broja isporuka računala) ne ide im u prilog.

Mnogi smatraju kako je ovaj OS više prilagođen tabletima, odnosno uređajima s ekranima osjetljivim na dodir, nego klasičnim stolnim i prijenosnim računalima te je pitanje koliko će vremena trebati korisnicima da se naviknu na njegovo korištenje i promjene koje donosi.

Među velikim kritičarima novih Windowsa nalazi se i Marc Benioff, izvršni direktor kompanije Salesforce koji je, kako prenose na Venture Beatu, nedavno rekao kako će Windowsi 8 označiti 'kraj Windowsa' te da će zbog ove nove verzije Microsoftovog operativnog sustava 'Windowsi postati nevažni'.

Dodao je kako mnoge velike kompanije nemaju namjeru prijeći na novu verziju ovog OS-a - što mu je potvrdila i jedna direktorica kompanije koja je klijent Salesforcea i čija kompanija uopće ne namjerava prijeći na 'osmicu'.

Windows 8 uskoro ide van, a još nije dovršen!

Ipak, na Business Insideru upozoravaju kako se već godinama govori o problemima koji prijete Microsoftu, no ova kompanija i dalje uvjerljivo dominira softverskim tržištem i njenim se uslugama koristi veliki broj ljudi tako da, čak i ako Windowsi 8 ne ispune velika očekivanja korisnika, to neće značiti nikakvu propast kompanije, niti kraj Windowsa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene