Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa na pomolu?

Windows 8 uskoro ide van, a još nije dovršen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više kritika oko nove verzije Windowsa koja će, smatraju neki, prerano izaći na tržište te brojne aplikacije neće biti prilagođene i optimizirane za 'osmicu'.

Za mjesec dana na tržištu će se pojaviti nova verzija Microsoftovog operativnog sustava Windows 8 koja donosi velike promjene u odnosu na prethodne verzije te je u potpunosti prilagođena ekranima osjetljivim na dodir, a osim na računalima, radit će i na tabletima.

S obzirom na velike promjene koje Windows 8 donosi, mnogi se analitičari i novinari pitaju kako će korisnici prihvatiti ovaj operativni sustav, a neki čak smatraju da bi ova verzija mogla doživjeti sudbinu Viste.

Windows 8 – 'katastrofa za tržište osobnih računala'

Prema informacijama koje su objavljene na Bloombergu, čini se da bi Microsoft zaista mogao imati problema s Windows 8 OS-om te je izvršni direktor Intela Paul Otellini na jednom zatvorenom sastanku svojim zaposlenicima na Tajvanu rekao da će Microsoft u prodaju pustiti proizvod koji još nije u potpunosti gotov i koji se još mora poboljšati, za što više nema vremena s obzirom da 'osmica' i prva računala i tableti koji rade na njoj izlaze već krajem listopada. Ipak, Otellini je dodao i da je izdavanje operativnog sustava prije njegova usavršavanja dobar potez jer će ga Microsoft s vremenom moći nadograditi i ispraviti sve bugove, odnosno implementirati poboljšanja.

Kritike prema novoj verziji Windowsa nedavno je uputio i Michael Cherry sa stranice Directions on Microsoft koji je upozorio na nedovršenost ovog operativnog sustava koji još nema podršku za brojne aplikacije te je dodao da bi korisnici mogli imati problema i s driverima. Alex Gauna, analitičar iz JMP Securitiesa također je kritizirao Microsoft rekavši kako je zabrinut količinom bugova te da su potrebna brojna poboljšanja kako bi demo verzija Windowsa koju je Microsoft nedavno predstavio bila spremna za službeno izdavanje i prodaju.

Novinarka Mary Jo Foley napisala je u članku na ZDnetu kako niti jedan Microsoftov operativni sustav, kao niti softver drugih proizvođača, nikad nije 'stvarno gotov' jer ga se uvijek može dodatno poboljšati i nadograditi. No, niti Foley nije oduševljena novim Windowsima te kaže kako je riječ o potpuno novom OS-u za koji će biti potrebno neko vrijeme kako bi se driveri i aplikacije optimizirale i prilagodile novoj verziji ovog operativnog sustava te smatra da će za računala koja nemaju ekrane osjetljive na dodir Windows 7 i dalje biti bolje rješenje.

Velike promjene u dizajnu prijenosnih računala!

Ove su informacije komentirali i u Microsoftu u kojem su odbacili kritike te su rekli da je do sada više od 16 milijuna korisnika testiralo Windows 8 te je ovo 'najspremniji' operativni sustav u njihovoj povijesti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene