Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatajio jedan od motora

VIDEO: Snimljena eksplozija na raketi SpaceX-a tijekom lansiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lansiranje rakete Falcon 9 SpaceX-a, čini se, nije prošlo bez ikakvih problema. Usporena snimka lansiranja rakete prikazuju moguću eksploziju na motorima rakete.

Moguću eksploziju na snimci primijetio je korisnik YouTubea, isto je primijetio i Sebastian Anthony, s portala Extreme Tech, koji je i prokomentirao svoje viđenje toga što se dogodilo pri lansiranju.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

>> Prvi komercijalni let u svemir: Uspješno lansirana raketa Falcon 9

'Tijekom lansiranja eksplodirao je motor - a raketa Falcon 9 nastavila je s usponom u stratosferu neometano. Vjerovali ili ne, Falcon 9 je dizajniran za takve neprilike u kojima 'otkažu motori'... U ovom slučaju, računala na Falconu 9 gotovo trenutno prepoznaju zatajenje motora i mijenjaju potisak preostalih osam motora, koji kompenziraju nedostatak', pojasnio je Anthony, a prenosi Business Insider.

lansiranje je uspješno obavljeno, a glasnogovornik SpaceX-a ga je nazvao 'savršenim'. Kapsula 'Dragon' (Zmaj), uspješno se odvojila od rakete i putuje prema Međunarodnoj svemirskoj postaji, gdje će dostaviti svojih 450 kilograma tereta, tijekom sutrašnjeg dana.

Iz SpaceX-a su se oglasili priopćenjem kako je 'eksplozija' zapravo bila gašenje motora zbog gubitka pritiska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene