Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilna revolucija

Uskoro stižu Samsungovi telefoni sa savitljivim ekranima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung će već ove godine predstaviti telefone sa savitljivim ekranima, a u budućnosti pripremaju računala i druge uređaje koji će imati takve ekrane

Samsung već neko vrijeme testira savitljive ekrane za mobilne telefone te su do sada prikazali nekoliko konceptnih uređaja na kojima su demonstrirali način na koji bi takvi ekrani trebali raditi, a sada su se na mreži pojavile informacije da će Samsung s proizvodnjom savitljivih ekrana početi već tijekom ovog kvartala.

Pročitajte i ovo Yuri Cortez (Foto: AFP) Simpatični Salvadorac Fotoreporter koji će Vatrene pamtiti cijeli život s obitelji dolazi u Hrvatsku: "Jedva čekamo našu avanturu" Slika nije dostupna Veličine upaljača NEVJEROJATNO Ovo je najmanji mobitel na svijetu - a evo zašto je postao hit!

Tako su u javnost 'procurila' imena nekoliko novih modela ekrana koje priprema ova kompanija poput WAMOLED i Youm koje će uskoro početi ugrađivati u svoje mobilne uređaje.

Na stranici Digital Trend kažu da će Youm ekrani, osim što će biti savitljivi (zahvaljujući nekim plastičnim dijelovima), biti tanji i lakši u odnosu na tradicionalne ekrane, a u Samsungu ih nazivaju 'neslomljivim'.

Neki analitičari smatraju da bi ovi ekrani mogli revolucionalizirati korištenje pametnih telefona, ali i brojnih drugih uređaja jer u Samsungu ne misle ograničiti njihov razvoj samo na telefone, već će ih ugrađivati u računala i druge proizvode. Iz ove su kompanije već prikazali nekoliko slika potencijalnih uređaja u kojima bi se mogli koristiti savitljivi ekrani poput video kamera, budilice pa čak i glazbenih instrumenta.

Prvi modeli pametnih telefona koji će koristiti ove ekrane na tržištu bi se trebali pojaviti krajem godine, no trenutno nema nikakvih detalja o njihovim ostalim opcijama, kao niti koliko će takvi telefoni koštati.

Osim Samsunga, i Nokia je ranije prikazala koncept telefona sa savitljivim ekranom, ali nije poznato namjeravaju li u ovoj kompaniji u nekoj bližoj budućnosti početi s prodajom ovakvih telefona.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene