Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Multi-display sistem

'Pametni' zasloni vas tjeraju da se fokusirate na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa St. Andrews Sveučilišta, napravili su interaktivan multi-display sistem koji pokazuje kada ne obraćate pažnju na njih.

Iako na prvu izgleda kao još jedna “Big Brother” spika, ovaj sistem zapravo bi mogao imati vrlo praktičnu namjenu pogotovo na stresnim radnim mjestima kao što su kontroli leta ili u nekoj nuklearnoj upravljačkoj sobi.

Pročitajte i ovo Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši" Hrvoje Košćec Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Republike i Fokusa

Tzv. “Diff Displays” ciljaju na to da korisniku ne promakne bitna informacija, te da se fokusiraju na mjesta zaslone koji im u tom trenutku trebaju. Svaki monitor ima kameru koja prati vaš pogled, pa tako kada usmjerite pogled na jedan zaslon, ostali se zatamne kako vam ne bi privlačili pažnju.

>>
Ovo je najbolji pametni telefon u 2012. godini!

“Diff Displays” je primjer inteligentnog sustava koje mogu imati pozitivan utjecaj na milijarde korisnika diljem svijeta” — ističu znanstvenici.

Kako cijela stvar funkcionira možete pogledati u nastavku, a ukoliko vas interesira više informacija o ovom sustavu, predlažemo da posjetite službenu stranicu. (Powered by Zimo)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene