Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvajte svoj laptop

Evo savjeta kako produžiti život prijenosnom računalu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pridržavajući se nekoliko savjeta možete produžiti život vašem prijenosniku koji će i nakon godina korištenja ostati dovoljno brz za ugodan svakodnevan rad

Prijenosna računala imaju ograničeni rok trajanja te su nakon nekoliko godina korištenja puno sporija, baterija im je često u potpunosti istrošena, a zbog intenzivnog korištenja na nekim prijenosnicima ošteti se kućište, otpadnu tipke ili se razbije ekran. Kako bi spriječili probleme s ekranom, kućištem i tipkama, potrebno je uvijek biti jako oprezan s načinom na koji se koriste i prenose laptopi, ali postoje i neki načini na koji korisnici mogu očuvati bateriju i samo računalo.

Pročitajte i ovo Dvorana s laptopima Nestali prije 20 dana Probleme dubrovačkom DORH-u ne rade masoni već lopovi: Ukradeni su im - službeni laptopi PR NEZABORAVNO ISKUSTVO KUPOVINE Links Rijeka seli se na novu lokaciju!

Na Mashableu su objavili nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da 'produžite život' svom prijenosniku kako bi, bez obzira na godine korištenja, i dalje bio dovoljno brz za ugodan svakodnevni rad.

Većina laptopa u budućnosti će imati ovakve ekrane

Hlađenje – na ovoj stranici kažu kako su prijenosna računala 'zloglasna' zbog pregrijavanja zbog kojih su se ranije i sami laptopi znali zapaliti. Kako bi spriječili pregrijavanje, potrebno je provjeravati rad ventilatora korištenjem softvera za analizu te je potrebno održavati čistim otvore za ventilaciju – na Mashableu savjetuju čišćenje otvora štapićima za uši, a možete koristiti i npr. komprimirani zrak (koji možete naći u trgovinama s računalnom opremom) s kojim se propuhuju otvori za ventilaciju.

Čišćenje računala – brojni programi i datoteke usporavaju rad računala pa je potrebno očistiti računalo od brojnih stvari koje na njemu nisu toliko potrebne ili se ne koriste često. Idealno bi bilo koristiti između 30-60 posto memorijskog prostora računala, a preporuča se korištenje programa čišćenje diska s kojim se brišu privremene datoteke i datoteke iz Koša za smeće.

Štednja baterije – kako bi baterije izdržala što duže savjetuje se da pazite da se nikada ne isprazni do kraja, umjesto stand byja koristite opciju hibernacije, ne koristite previše programa u isto vrijeme te, kada ga ne koristite, gasite eksterni hardver, poput npr. bežičnog miša.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene