Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvaljujući novim Windowsima

Većina laptopa u budućnosti će imati ovakve ekrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Aceru vjeruju da će sve više kompanija u budućnosti predstaviti prijenosna računala s ekranima osjetljivim na dodir

Jedan od najvećih događaja posljednjih godina na tehnološkom tržištu je predstavljanje Windowsa 8, nove verzije Microsoftovog operativnog sustava koja je u potpunosti prilagođena ekranima osjetljivim na dodir te se može koristiti i na računalima i na tabletima. No, dio korisnika nije dobro prihvatio Windows 8 te im se ne sviđa novo sučelje s pločicama (tiles) koje predstavljaju aplikacije i koje je priagođeno upravljanju dodirom.

Pročitajte i ovo Dvorana s laptopima Nestali prije 20 dana Probleme dubrovačkom DORH-u ne rade masoni već lopovi: Ukradeni su im - službeni laptopi PR NEZABORAVNO ISKUSTVO KUPOVINE Links Rijeka seli se na novu lokaciju!

Novo razdoblje za Microsoft: Počinje prodaja Windowsa 8!

Upravo je mogućnost upravljanja dodirom, kažu na CNN-u, najbolja opcija nove verzije ovog operativnog sustava, no kako većina novih stolnih i prijenosnih računala nema ekrane osjetljive na dodir, njihovim je korisnicima uskraćena mogućnost korištenje te ‘najbolje opcije Windowsa 8’.

No, i to bi se u budućnosti trebalo promijeniti jer bi, smatra Acerov predsjednik Jim Wong, a prenose na Cnetu, tržištem prijenosnika u budućnosti trebali zavladati laptopi koji će imati ekrane osjetljive na dodir. Dodao je da ovo neće biti brz prijelaz te će proći neko vrijeme prije nego kompanije i korisnici prihvate ekrane osjetljive na dodir na računalima, a vjeruje da će proći i određeno razdoblje prije nego Windowsi 8 ‘osvoje računalne korisnike’.

Pogledajte najzanimljivija Windows 8 računala!

Wong kaže da je Acerovo istraživanje pokazalo da korisnici nakon samo dvadesetak minuta korištenja uređaja s ekranima osjetljivim na dodir naviknu na ovakav način navigacije te im on postane prirodan.

Ovo pokazuje da su ekrani osjetljivi na dodir nepovratni trend’, dodao je Wong. Acerov šef u istom se intervjuu dotakao i Applea kojeg je pohvalio u razvoju novih tehnologija poput retina ekrana, no iznenadio se što nisu prihvatili ekrane osjetljive na dodir na svojim prijenosnim računalima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene