Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Apple gradi veliki restoran samo za svoje zaposlenike kako bi spriječili špijunažu konkurencije, a ako ponovno izgube prototip iPhonea, znaju gdje će ga naći


Appleova tajnovitost oko projekata na kojima rade dobro je poznata – koliko paze da konkurencija ne sazna njihove planove najbolje govori podatak da su nekad nove zaposlenike zapošljavali na nepostojećim projektima kako bi na taj način saznali mogu li im vjerovati. Također, nekad niti svi zaposlenici ne bi bili upoznati s projektima na kojima se radi tako da su međusobno morali skrivati informacije jedni od drugih unutar Appleovih prostorija.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Srušili spomenik Steveu Jobsu! I to zbog čega! Slika nije dostupna A koliko su sigurni pametni telefoni?

Jedan od problema ovoj kompaniji predstavljaju i restorani i kafići u kojima se njihovi zaposlenici okupljaju tijekom pauza i nakon posla te strahuju da bi netko sa strane (npr. neki zaposlenik konkurentske kompanije koji se tamo 'slučajno' našao) mogao čuti njihove razgovore i saznati povjerljive informacije.

Kako bi spriječili da se to dogodi, u Appleu su u Cupertinu odlučili sagraditi veliki restoran – tj. kompleks koji će se sastojati od restorana, soba za sastanke, odmor i konferencijskih dvorana koji će biti namijenjeni samo zaposlenicima ove kompanije te nitko tko ne radi u Appleu neće smjeti ući unutra.

U Mercury Newsu kažu da je Dan Whisenhunt koji je u Appleu zadužen za upravljanje nekretninama na nedavnom sastanku rekao kako svojim zaposlenicima moraju pružiti 'dovoljnu razinu sigurnosti kako bi u miru mogli razgovarati o poslovanju, istraživanjima i novim projektima bez straha od prisluškivanja konkurencije'.

Također, Tim Cook i ekipa nadaju se da će, ako netko od njihovih zaposlenika ponovno izgubi prototip novog modela iPhonea, to biti upravo u ovom restoranu kako se priča ne bi ponovno proširila i Apple još jednom osramotio (iako neki sumnjaju da su ovi telefoni namjerno izgubljeni kako bi povećali interes medija i korisnika za novim modelom njihovog telefona).  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.