Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost na prvom mjestu

Apple priprema 'najsigurniji iPhone'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple bi u jednom od budućnih modela iPhonea mogao implementirati tehnologiju za identifikaciju korisnika putem otiska prsta

Apple planira kupiti kompaniju AuthenTec koja je poznata po tehnologiji za identifikaciju korisnika putem otiska prsta na stolnim i prijenosnim računalima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

Na Huffington Postu kažu da je Apple ponudio 356 milijuna dolara za preuzimanje ove kompanije čiju bi tehnologiju iskoristili za povećanje sigurnosti na svojim mobilnim uređajima.

Počela je proizvodnja iPhonea 5!

'Mobilni telefoni danas postaju kreditne kartice te se korisnici žele osigurati u slučaju da ih netko ukrade ili da ih izgube, a AuthenTechova tehnologija identifikacije putem otiska prsta jedan je od načina učinkovite zaštite uređaja i podataka na njemu', rekao je J. Steven Smigie, analitičar iz kompanije Raymond James.

S obzirom da bi Apple u jednom od sljedećih modela iPhonea (možda već i u sljedećem iPhoneu kojeg će ova kompanija najvjerojatnije predstaviti početkom listopada) trebao integrirati NFC tehnologiju za plaćanje putem mobilnih uređaja, za očekivati je da će poraditi na sigurnosti mobilnog plaćanja.

Identifikacija putem otiska prsta čini se idealnim načinom putem kojeg bi se korisnici mogli zaštititi od krađe novca s mobilnih telefona jer bi, prilikom kupovine korištenjem smartphonea, kao potvrdu novčane transakcije korisnici trebali dodirnuti senzor koji bi prepoznao otisak prsta korisnika i odobrio transfer novca, odnosno kupovinu – na ovaj način više se ne bi trebale koristiti šifre koje korisnici mogu zaboraviti ili kojih bi se mogli dokopati hakeri.

Osim za zaštitu prilikom obavljanja novčanih transakcija putem mobilnih telefona, ova tehnologija mogla bi se iskoristiti i za zaštitu drugih podataka na telefonima poput mailova ili kontakata pa bi tako, za pokretanje mail klijenta, uređaj prvo morao prepoznati otisak prsta korisnika i tek bi nakon toga omogućio pristupanje mailovima.

Apple priprema iPhone s tanjim ekranom?

Kao i uvijek kada je Apple u pitanju, nema nikakvih službenih informacija o planovima ove kompanije vezanim uz AuthenTecovu tehnologiju, no sigurno je da su odlučili poraditi na sigurnosti (koja postaje sve veći problem i za korisnike mobilnih uređaja, a ne samo za osobnih računala) na iPhoneu i iPadu.

Ova akvizicija još nije dovršena te se prvo čeka potvrda iz AuthenTeca čiji bi odbor trebao prihvatiti Appleovu ponudu nakon čega bi se zaposlenici ove kompanije trebali pridružiti Appleu i u sklopu ove kompanije nastaviti razvijati tehnologiju za identifikaciju putem otiska prsta.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene