Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže uskoro

Počela je proizvodnja iPhonea 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na japanskom blogu Macotakara kažu da je Apple već počeo s proizvodnjom novog modela iPhonea koji bi se na tržištu najvjerojatnije trebao pojaviti u listopadu

Na internetu su se pojavile nove glasine oko iPhonea 5 koje su objavljene na japanskom blogu Macotakara i prema kojima je proizvodnja novog modela Appleovog telefona već počela te bi ga ova kompanija trebala predstaviti tijekom jeseni, najvjerojatnije početkom listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon stiže petica! Apple danas predstavlja iPhone 5! Pogledajte što možemo očekivati! Slika nije dostupna Pet mu je godina tek Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

Pet godina telefona koji je promijenio tržište

Iako su se do sada pojavljivale brojne glasine oko novog iPhonea, Macotakara se ranije pokazala kao pouzdan izvor informacija vezanih uz Apple (prošle su godine predvidjeli da će se iPhone 4S pojaviti u listopadu i bili su u pravu), a osim na ovom blogu, nedavno su i u The Wall Street Journalu objavili kako bi proizvodnja iPhonea 5 trebala početi u lipnju te bi se u prodaji mogao pojaviti već u rujnu ili listopadu.

Iako nema nikakvih službenih podataka o tome koje će opcije imati novi model Appleovog telefona, gotovo je sigurno da će on imati ekran veće dijagonale (najvjerojatnije 4 inča), a obzirom da su mnogi do sada kao najveću manu iPhonea izdvajali premali ekran, za očekivati je rekordnu potražnju za modelom s većim ekranom.

Na Macotakari kažu da je Apple promijenio pozadinu na novom modelu telefona te je ona napravljena od aluminija i stakla, a neke ranije glasine govorile su da će iPhone 5 imati i četverojezgreni procesor, manji dock konektor te da će se utor za slušalice nalaziti s donje strane telefona.

Je li ovo iPhone 5?

Iako iPhone 5 još nije predstavljen i još nije točno poznato kako će izgledati niti koje će opcije imati, ovaj se telefon u Kini već sada može prednaručiti. Naime, na stranici Taobao korisnici se već sada mogu predbilježiti za kupovinu ovog telefona, za što trebaju platiti između 150 i 1100 dolara, a prodavači su uz oglase stavili lažne fotografije telefona i opcije koje bi mogao imati te kažu da su zadovoljni dosadašnjim brojem narudžbi.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene