Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najatraktivnija zanimanja

Algebra: Kreće serija edukativnih TV emisija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pet televizijskih emisija Ida Prester ugošćuje pojedince koji se bave nekim od danas najatraktivnijih zanimanja – od digitalnog izdavaštva, web dizajna, internetskog marketinga, prodaje, etičkog hakiranja, sve do EU fondova i upravljanja projektima – kako bi od njih saznala što i kako rade, te kako su se obrazovali za ono čime se uspješno bave.

Serija edukativnih emisija i popusti za školovanje do čak 45% elementi su ovogodišnje Algebrine inicijative "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru", a ujedno i jedan od načina na koji se Algebra uključila u EU inicijativu "Velike koalicije za digitalna radna mjesta" i obrazovanje za tražena zanimanja.

Pročitajte i ovo Vili Beroš prvi letovi u travnju Prvih 100 ljudi počelo edukaciju za posadu hitne helikopterske službe: "Počinjemo graditi infrastrukturu za cjelovitu hitnu službu" Centar Klik u Puli - 2 Pula kao primjer KLIK za uspjeh: Otvorena moderna škola za učenike, ali i odrasle - ''Fantastično, jako mi se sviđa!"

Ovogodišnja akcija "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru", koju provodi Učilište Algebra, ove se godine prigodno uključila u inicijativu Europske komisije i "Veliku koaliciju za digitalna radna mjesta" (Grand Coalition for Digital Jobs), a kojom se žele rješavati problemi nedostatka kvalificiranog i certificiranog kadra u IT industriji, neusklađenosti kvalifikacija s potrebama poslodavaca, niske mobilnosti pojedinaca te poticanja pojedinaca na karijeru u informatici.

Tim povodom Algebra je predstavila pet emisija koje se mogu pogledati na www.algebra.hr, a u kojima u goste voditeljici Idi Prester dolaze uspješni pojedinci i stručnjaci iz pojedinih područja kako bi objasnili aktualne trendove u pojedinom području i, općenito, u obrazovanju za pojedino zanimanje. Kroz neformalan i ugodan razgovor, Ida i gledatelji saznaju kakve se mogućnosti pružaju unutar pojedinih skupina zanimanja i što je danas zaista "in" u svijetu informatike i poduzetništva. Emisije su realizirane u suradnji s partnerima, portalima MojPosao i Educentar.

>> Život na internetu: Evo iskustava iz prve ruke!

Pet televizijskih emisija snimljeno je na teme internet marketinga i prodaje; weba, 3D grafike i multimedije; vođenja projekata i EU fondova; etičnog hakiranja i "sistemaštva"; te razvoja aplikacija i programiranja. To su teme koje, prema dosadašnjim iskustvima Algebre, pokrivaju najatraktivnije i najviše tražene programe edukacije, i to programe koji polaznicima nude vrlo realne mogućnosti zapošljavanja ili pronalaženja boljeg radnog mjesta nakon stjecanja novih kvalifikacija.

"Nove tehnologije me jako vesele i zanimaju jer čine naš život beskrajno lakšim i zabavnijim. Svijet bez mobilnih telefona, aplikacija, Interneta… danas se čini tako dalekim i kompliciranim. Novu tehnološku revoluciju treba što prije savladati i zavoljeti, jer bez nje smo ostavljeni s vanjske strane ograde. A unutra je pravi luna park, u poslovnom i društvenom smislu. Trebali biste prihvatiti izazov," rekla je Prester.

Kako bi obilježila vlastiti projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" i podržala europsku inicijativu "Velike koalicije za digitalna radna mjesta", Algebra također u narednom razdoblju nudi i posebne popuste na odabrane programe za stjecanje međunarodno priznatih certifikata u informatičkim zanimanjima, pri čemu subvencije sežu i do 45 posto.

„Digitalna zanimanja temelje se na vještinama kojima administrativne granice ne smetaju, a tražene su i u Hrvatskoj i u ostatku EU. Upravo zbog te činjenice, Algebra se kao prva hrvatska institucija priključila ovoj inicijativi Europske komisije i to ne samo s ove dvije aktivnost, već i s dodatnim inicijativama koje će uskoro biti objavljene na stranicama, a koje adresiraju svih pet glavnih ciljeva – školovanje prema potrebama gospodarstva, poticanje mobilnosti pojedinaca, certifikacija, promocija digitalnih zanimanja te mladi i ICT. Vjerujem da ćemo pravim savjetom i subvencijama za školovanje, do čak 45% iznosa, pomoći mnogima da pronađu svoju novu karijeru.“, izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Emisije o digitalnim radnim mjestima i informacije i subvencijama za školovanje možete potražiti na www.algebra.hr.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene