Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

masovna grobnica i leševi uz cestu

Ukrajinski ministar obrane Buču usporedio s Vukovarom: "Pomahnitali koljači napali su nam zemlju. To su radili nacisti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet je zgrožen masakrom u Buči. Novinari koji su ušli u grad nakon povlačenja Rusa svjedoče o tijelima uz cestu i masovnoj grobnici pokraj crkve. Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov objavio je na Facebooku poduži tekst u kojem se obraća Ukrajincima. Buču je usporedio s Vukovarom.

Ukrajinske vlasti u nedjelju su kazale da istražuju moguće ratne zločine koje je Rusija počinila nakon što su u gradovima oko Kijeva nađene stotine mrtvih tijela. U Buči je pronađena masovna grobnica. 

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov Buču je usporedio s Vukovarom. Na Facebooku je objavio poduži tekst u kojem se obraća Ukrajincima.

"Dragi Ukrajinci, nakon 39 dana neprekinute ruske invazije mnogima nam je laknulo kad smo čuli dobre vijesti. Ruski okupatori su poraženi oko Kijeva, a ukrajinska je vojska izborila prvu bitku za glavni grad. Kijevska je regija oslobođena. Neprijatelj se povlači i iz regija Černihiv i Sumi kako bi pregrupirao snage i preusmjerio napade. Sve su to neoborivi dokazi da su neprijateljski planovi poremećeni.

Istovremeno, slomljeni smo zbog smrti stotina civila koje su ruski vojnici brutalno pobili. Samo u Buči smrtna stopa je već sad veća nego u Vukovaru", napisao je ukrajinski ministar obrane. 

"Hici u potiljke muškaraca i žena ruku vezanih na leđima potpuno su nehumani. Ova ubojstva ne mogu se promatrati kao dio rata. Čak ih je teško kvalificirati kao terorizam ili ratni zločin. To je bit i priroda pomahnitalih koljača koji su nam napali zemlju. To su nacističke trupe radile u prošlosti. Ovo zlo jednostavno ne smije proći nekažnjeno", napisao je Reznikov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene