Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenik koji je radio na pionirskom cijepivu protiv meningitisa izgubio je sina upravo od te bolesti.


11-mjesečni Cailan Kern podlegao je kobnoj bolesti 2009. godine, a moglo ga je spasiti cjepivo da je u izašlo u optjecaj samo malo ranije. Cjepivo je, inače, dostupno na tržištu odnedavno. Otac Scottie Kern kazao je za britanski Sun kako se nakon smrti sina osjećao krajnje bespomoćno. 'Prevladao me osjećaj beznađa jer nisam mogao pomoći vlastitom sinu', kazao je.

Vezani članci Jessica Chastain Prošetala s djetetom u naručju, a nitko dosad nije ni znao da u 44. godini očekuje prinovu Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Stravična nesreća u Srbiji: Autom se zabio u kamion, poginula tri muškarca, ozlijeđeno i dijete

Maleni Cailan je preminuo prije dvije godine. Već je bio cijepljen protiv meningitisa, no nije stigao primiti onaj na kojem mu je otac radio jer još nije bio odobren. Znanstvenik je osobnu tragediju otkrio tijekom govora na obilježavanju tjedna svjesnosti o meningitisu. 'Da je lijek bio dostupan malo ranije, moj sin bi bio živ. Ušao sam u istraživanje kako bih spriječio bolest i umiranje, a nisam mogao pomoći vlastitom sinu', priznao je.