Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak radnika tvrtke Arcelor Mittal Zenica zbog bolova u trbuhu tijekom večeri i jutra zatražilo je pomoć liječnika, a prema informacijama zeničke tvrtke, broj radnika koji su se žalili na bolove u trbuhu veći je od 170.


"Vjerovatno je došlo do trovanja doručkom koji je dopremljen iz restorana Željezare Zenica", rekao je Ešef Hadžić, koordinator Sindikata.

Vezani članci Špinat, ilustracija Provjerite imate li ga doma: Povlači se još jedan proizvod s hrvatskih polica Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

Dr. Fahrudin Filipović iz Zavoda za medicinu rada izjavio je kako je u tom zavodu pregledano oko 90 radnika i da je dio njih upućen na pretrage u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Službenih reakcija iz tvrtke Arcelor Mittal i "Željezare Zenica" u čijim se restoranima hrane radnici Arcelor Mittala, još nema. Nadležni inspektori ispituju uzroke trovanja, a zanimljivo je da je jučerašnji dan u toj tvrtci obilježen kao "Dan zdravlja i zaštite".