Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Žene u crnom': Srbija nastavlja amnestirati zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska nevladina udruga "Žene u crnom" ocijenila je u subotu u svojem priopćenju kako država Srbija nastavlja praksu poricanja državno organiziranih zločina, a dijelom ih i amnestira.

Žene u crnom su to priopćile u povodu odluke Vrhovnog suda Srbije, koji je uvažio žalbe branitelja dvojice pripadnika oružane postrojbe "Škorpioni", koja je djelovala u rezervnom sastavu MUP-a Srbije, za zločin u Trnovu, u srpnju 1995. kada je ubijeno šest stanovnika Srebrenice.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Optuženom Branislavu Mediću prvostupanjsku presudu od 20 godina zatvora Vrhovni sud Srbije smanjio je na 15, a ukinuo presudu Aleksandru Mediću, osuđenom na pet godina.

"Ovom odlukom predsjednica Ustavnog suda Srbije Vida Petrović Škero dala je doprinos dodatnom ponižavanju žrtava i njihovih obitelji. Ne samo što ih je ubila, država Srbija nastavlja ih mrtve vrijeđati ... žene Srebrenice ponovno proživljavaju svoju bol, gubeći svako povjerenje u mogućnost zadovoljavanja pravde", navodi se u priopćenju te nevladine udruge.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene