Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanska nevladina udruga "Žene u crnom" ocijenila je u subotu u svojem priopćenju kako država Srbija nastavlja praksu poricanja državno organiziranih zločina, a dijelom ih i amnestira.


Žene u crnom su to priopćile u povodu odluke Vrhovnog suda Srbije, koji je uvažio žalbe branitelja dvojice pripadnika oružane postrojbe "Škorpioni", koja je djelovala u rezervnom sastavu MUP-a Srbije, za zločin u Trnovu, u srpnju 1995. kada je ubijeno šest stanovnika Srebrenice.

Vezani članci Ilustracija Počinje prvi Festival menstruacije u Hrvatskoj: Znate li što su menarha i klitoris? Ilustracija Pazi, skuter! Policija izdala neobično upozorenje: "Ne budite pokretna meta!"

Optuženom Branislavu Mediću prvostupanjsku presudu od 20 godina zatvora Vrhovni sud Srbije smanjio je na 15, a ukinuo presudu Aleksandru Mediću, osuđenom na pet godina.

"Ovom odlukom predsjednica Ustavnog suda Srbije Vida Petrović Škero dala je doprinos dodatnom ponižavanju žrtava i njihovih obitelji. Ne samo što ih je ubila, država Srbija nastavlja ih mrtve vrijeđati ... žene Srebrenice ponovno proživljavaju svoju bol, gubeći svako povjerenje u mogućnost zadovoljavanja pravde", navodi se u priopćenju te nevladine udruge.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju