Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hannah Jones, tinejdžerica koja želi umrijeti dostojanstveno, jučer je rekla kako je sretna što odbija transplantaciju jer tako može spasiti tuđi život.


13-godišnja Hannah, koja je smrtno bolesna, uspjela je uvjeriti liječnike i službene osobe, koji su njenoj obitelji prijetili tužbom, da joj dopuste dostojanstveno umrijeti.
Djevojčica je jučer govorila o svojoj odluci koju je donijela nakon dugog perioda patnje i boli. 'Znam da je lista čekanja na transplantaciju srca dugačka. Sretna sam što ću svojom odlukom pomoći nekome kome je srce neophodno', dodala je. 

Vezani članci Slika nije dostupna Potresna ispovijest: 'Sve je bilo spremno, a onda je stigao poziv' Slika nije dostupna Srbija: Pod mentorstvom hrvatskih liječnika, prva transplatacija srca

>> 13-godišnjakinja odbila operaciju srca

O svojoj odluci da odbije transplantaciju Hannah kaže: 'Odlučila sam da je cijeli potez previše rizičan te čak ako se i podvrgnem operaciji ishod može biti nepovoljan. Provela sam u bolnici već previše vremena i od tamo nosim samo loše uspomene'.

'Normalna sam djevojčica i dugo sam razmišljala o svemu tome. Teška je spoznaja da ću umrijeti ali također smatram da sam donijela najbolju odluku za sebe.'

'Nitko ne shvaća da sam morala odrasti brže nego druga djeca', dodaje Hannah koja je od leukemije oboljela s 5 godina, a nakon pogoršanja ima problema i sa srcem.