Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborila pravo na smrt

13-godišnjakinja odbila operaciju srca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hannah Jones, 13 godišnjoj djevojčici s bolesnim srcem, dosadile su bolnice. Kad su joj liječnici rekli da joj, ako želi živjeti, jedino može pomoći transplantacija, odlučno je rekla ne.

Odluku je objasnila činjenicom da bi radije i to malo života što joj je ostalo provela kod kuće s obitelji, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker

No, osoblje bolnice odlučilo je kako Hannah nije u pravu te je napravilo pripreme za transplantaciju. Hannah i njezina obitelj zaustavili su već pokrenutu proceduru.

'Hannah je već dosta propatila. Želimo da bude s nama što je dulje moguće i ne želimo je prisiljavati na ništa. Provela je u bolnicama veći dio života i odlučila je da joj je toga dosta', kaže Andrew Jones, Hannahin otac.

Djevojčici je kao maloj dijagnosticiran rijedak oblik leukemije, pa su s vremenom lijekovi kojim je liječena uzrokovali oboljenje srca. Sada Hannah uzima paletu lijekova i ugrađen joj je pacemaker. Zbog te je operacije prošle godine u bolnici provela sedam mjeseci.

Tada joj je rečeno kako je jedino dugoročno rješenje transplantacija. Hannah je s roditljima odlučila da neće ići na rizičnu operaciju.

Naime, i da operacija uspije, leukemija se može vratiti te uništiti njezin dodatno oslabjeli imunitet. Zato je Hannah odlučila da će radije vrijeme koje joj je preostalo provesti s roditeljima, bratom i sestrama.

No, ubrzo je obitelj primila poziv iz bolnice u kojoj je Hannah liječena. Poručili su im da će bolnica, ukoliko se Hannah ne vrati na liječenje, protiv obitelji podići tužbu.

Obitelj Jones posjetili su predstavnici Ureda za zaštitu djece. Nakon toga bolnica je odlučila da neće podići tužbu protiv obitelji. 

'Ne znam točno što im je Hannah rekla jer nisam bila s njima u sobi, ali sigurno je nešto veoma moćno jer ih je uvjerila da je u pravu. Vrlo sam ponosna na kćer', izjavila je Kirsty Jones.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene