Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplivao dupin s umjetnom repnom perajom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fuji, koji je obolio do te mjere da su mu morali amputirati rep kako bi mu spasili život je prvi delfin koji je dobio novu, umjetnu peraju.

Fuji je obolio od bolest koja mu je polako zahvatila i rep te su ga veterinari u jednom akva-parku u Japanu bili prisiljeni odsjeći. 

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Amputirali su 75 posto peraje kako bi mu spasili život.

Nakon što su mu odrezali rep mogao je plivati ali ne i trenirati, a posljedica toga je bilo debljanje i povećan kolesterol u krvi.

Veterinari koji su se brinuli za njega uplašili su se da bi to moglo dovesti i do drugih oboljenja te su odlučili potražiti zadovoljavajuće rješenje.

Za taj je slučaj saznao i jedan prozvođač guma u Japanu koji se ponudio izraditi umjetni rep za 37-godišnjeg Fujia.

Prije nego je Fuji dobio rep bili su izrađeni  mnogi prototipovi kako bi se vidjelo koji će mu najviše odgovarati.

Konačni rep, koji je trenutno na Fujiju je dug 30, a širok 70 centimetara, nešto manji od repa zdravog dupina Fujieve veličine.

Napravljen je od materijala koji se koristi pri izradi gume za trkaći automobil, a na njega je utrošeno oko 83.000 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene