Jasmin Harrison primljena na 113 od 115 koledža diljem SAD-a (Foto: Screenshot New York Times)
Jasmin Harrison primljena na 113 od 115 koledža diljem SAD-a (Foto: Screenshot New York Times) Foto: Screenshot New York Times

Primitak pisma u kojem piše da su primljeni na koledž vjerojatno je jedan od nauzbudljivijih trenutaka u životu tinejdžera. A jedna 17-godišnjakinja iz Sjeverne Karoline taj je trenutak doživjela čak 113 puta.


Jasmine Harrison maturirala je 24. svibnja sa savršenim prosjekom ocjena. Zahvaljujući tome, ali i vlastitoj inicijativi, ne samo da je primila više od stotinu ponuda za upis na koledž već su joj ponuđene i stipendije koje zajedno iznose vrtloglavih 4,5 milijuna dolara.

Vezani članci Tea Pavić Kako je Tea iz Slavonskog Broda postala zavarivačica: "Za mene je to - to! Kad imaš volje možeš naučiti bilo što" Davor Bernardić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Povjerestvo odlučilo: Bernardić nije smio primiti stipendiju poslovne škole

"Kada sam primila prvih nekoliko ponuda na mail, pomislila sam: 'OK, ovo se zaista događa'", ispričala je 17-godišnja Jasmine za CBS. "Nisam mislila da će to zaista biti tako." 

I ne samo to. Jasmin i njezina majka, uz pomoć profesora iz srednje škole, poslale su prijave na više od 100 koledža diljem SAD-a za samo 135 dolara. Ne bi to bilo ništa čudno da se svaka prijava na neko od američkih sveučilišta inače ne plaća od 80-90 dolara. Njihov bi pothvat tako, standardnim putem, stajao pravo malo bogatstvo. No, Harrison je iskoristila prednost zajedničke online aplikacije, koju je uvela Sjeverna Karolina, i prijavila se na sve.

Primljena je na 113 od 115 koledža kojima je poslala prijavu.

"Isprva nisam mogla vjerovati da se to događa. Wow, počašćena sam", rekla je Jasmine. 

Ipak, najviše bi voljela biti neonatalna medicinska sestra na intenzivnoj njezi. Inspirirala ju je, kaže, sestra koja se brinula o njezinu bratu Zaydenu dok je bio u bolnici.