Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obratio se naciji

Vučić najavio: "Borit ćemo se za mjesto Srbije u okviru obitelji europskih naroda"

Dugo se čekalo obraćanje naciji predsjednika Aleksandra Vučića, pišu srpski mediji. Vučić je rekao da je Srbija na europskom putu.

U obraćanju naciji Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija ubuduće snažnije biti na europskom putu. Iako su mnogi u zemlji protiv.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

"Unatoč tome što je to nepopularno u Srbiji, i što prema posljednjim istraživanjima koja su nedvosmislena, prvi put imamo jasnu većinu građana koji su protiv ulaska Srbije u EU, nije naš posao da podilazimo javnom mnijenju, naše je da ga čujemo i razumijemo, ali da radimo ono što je najbolje za državu“, rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Dodao je da je trgovinska razmjena sa EU je 60,2%

"Sa jednom zemljom prelazimo 13% ukupne robne razmjene, a to je Njemačka. Gotovo 300.000 ljudi je zaposleno u kompanijama ili centrima koji pripadaju članicama EU", navodio je argumente za to, dodajući da treba voditi računa o interesima Srbije.

"Moja je poruka da se Srbija nalazi danas na europskom putu, da ćemo snažnije ići tim putem i boriti se za mjesto Srbije u okviru obitelji europskih naroda", naglasio je.

Spomenuo je i Kosovo i dodao da dijalog s Prištinom gotovo da ne postoji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene