Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnja šansa

Vojnik koji je počinio masakr priznanjem će izbjegnuti smrtnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojnik Robert Bales optužen za ubojstvo 16 afganistanskih civila izbjeći će smrtnu kaznu u zamjenu za priznanje krivnje.

Nagodbu narednika Roberta Balesa s tužiteljstvom mora potvrditi sudac. Vojna porota potom će odlučiti hoće li kazna doživotnog zatvora uključivati mogućnost pomilovanja.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

>>FOTO Lica vojnika prije, za vrijeme i nakon rata

Bales je pod utjecajem alkohola i sredstava za smirenje napustio bazu i krenuo u ubilački pohod u dva obližnja sela u Afganistanu. Žrtve, uglavnom žene i djecu, ubio je dok su spavale. Njihove obitelji tražile su smrtnu kaznu.

'Postigli smo sporazum s vojskom da se odustane od smrtne kazne, ako prizna krivnju. U rujnu će se održati ročište na kojem će se odlučiti hoće li dobiti doživotni zatvor sa ili bez mogućnosti pomilovanja', rekao je John Henry Brown, odvjetnik narednika Balesa.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene