Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Kumanovu

VIDEO Vođe terorističke grupe bili su tjelohranitelji albanskih političara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonski portali pišu kako su pojedini teroristi koji su izvršili napad u Kumanovu bili tjelohranitelji albanskih političara.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

Vođe terorističke skupine koja ovog vikenda izvela napad u Kumanovu, u Makedoniji, bili su tjelohranitelji albanskih političara, a sudjelovali su i u borbama na Kosovu i Metohiji, piše Glas srpske, prenoseći makedonske izvore.

Kako prenosi makedonski portal Plusinfo, Dene Šehu i Beg Rizaj su bili članovi osiguranja predsjednika makedonske stranke Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i bivšeg premijera Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Iako za sada nema službenih potvrda, nagađa se da je Šehu bio član OVK i da je sudjelovao u sukobima na Kosovu i Metohiji 1999. godine te u Makedoniji dvije godine kasnije. Nakon toga je bio tjelohranitelj Ahmetija.

VIDEO Akcija okončana: Stigle prve snimke uhićenih, broj mrtvih popeo se na 22

Rizaj je također, pišu, bio pripadnik OVK, u zoni kojom je zapovijedao Ramuš Haradinaj, a poslije završetka rata postao je član njegovog osiguranja.

Albanski mediji navode da je jedan od uhićenih, Sami Ukšini, bio pripadnik OVK, OVPMB i OVK u Makedoniji, kao i Muhametom Krasnićijem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene