Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sustigla ga prošlost

Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup

Sir Jeffrey Donaldson
Sir Jeffrey Donaldson Foto: Afp
Čelnik sjevernoirske Demokratske unionističke stranke Jeffrey Donaldson podnio je ostavku na čelu stranke zbog optužbe za seksualne prijestupe.

Sir Jeffrey Donaldson podnio je ostavku kao čelnik Demokratske unionističke stranke (DUP) nakon što je optužen za seksualne prijestupe starijeg datuma, javlja BBC.

I 57-godišnja žena optužena je za pomaganje i poticanje kaznenih djela.

Sjevernoirska policija PSNI uhitila je oboje u četvrtak ujutro i ispitani su prije nego što su protiv njih podignute optužnice u četvrtak navečer. Trebali bi pred sud u travnju, navodi BBC.

"Primljeno je pismo zastupnika Jeffreyja Donaldsona u kojem se potvrđuje da je optužen za optužbe starijeg datuma i naznačuje da se povlači s mjesta čelnika Demokratske unionističke stranke s trenutačnim učinkom", priopćio je DUP.

Pročitajte i ovo Sjeverna Irska Uoči Bidenova posjeta MI5 podigao stupanj opasnosti od terorizma u Sjevernoj Irskoj: ''Javnost treba biti oprezna''

Pročitajte i ovo Michelle O'Neill povijesni rezultati Sinn Fein nakon pobjede na izborima u Sjevernoj Irskoj pozvao na raspravu o ujedinjenju sa Irskom

 

"U skladu s pravilnikom stranke, stranački dužnosnici suspendirali su gospodina Donaldsona iz članstva, čekajući ishod sudskog procesa. Stranački dužnosnici su ovog jutra jednoglasno imenovali zastupnika Gavina Robinsona za privremenog lidera stranke", dodaje se u priopćenju.

Policija je objavila priopćenje u petak ujutro, ali nije otkrila identitet optuženih.

U priopćenju se navodi da je 61-godišnji muškarac optužen za "seksualne prijestupe u prošlosti", dodajući da je 57-godišnja žena uhićena u isto vrijeme i optužena za "pomaganje i poticanje dodatnih kaznenih djela", prenosi BBC.

Donaldson je 2016. dobio titulu viteza za svoju službu u politici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene