Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 80 posto policajaca u Rimu javilo je da su bolesni na staru godinu, dok je 600.000 ljudi došlo u Rim dočekati 2015.


Talijanski premijer Matteo Renzi izrazio je šokiranost podatkom da je 80 posto rimskih policajaca javilo da neće moći raditi na staru godinu jer su - bolesni. Odmah je najavio mijenjanje pravilnika o ponašanju javnih djelatnika, piše Mirror.

Vezani članci Predsjednica je u Novu godinu ušla s vatrogascima (Foto: Jurica Galoić/Pixsell) Predsjednica novogodišnju noć provela s policajcima i vatrogascima Hitna pomoć ilustracija (Dalibor Urukalović/Pixsell) Alkohol, padovi i tučnjave: Policija "najluđu noć" ocijenila "uglavnom mirnom"

'Pročitao sam da 31. prosinca 83 posto policajaca nije radilo 'zbog bolest'', napisao je na Twitteru Renzi.

Osramotili se - Policija 'tweetala' neprimjeren sadržaj

Odsutnost s posla na veoma važnu noć, nije se dogodilo zbog lijenosti ili potrebe policajaca da slave Novu godinu, već zbog razmirica oko plaća i uvjeta rada.

'Nas ima 5.900, a treba nas biti 9.400. S tim brojem ne možemo pružati sigurnost građanima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu', rekao je predsjednik policijskog sindikata Stefano Giannini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook