Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od 400 ilegalnih imigranata iskrcalo se na Lampedusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 400 ilegalnih imigranata 439 prema prvim podacima - iskrcalo se u nedjelju ujutro na talijanski otočić Lampedusu, južno od Sicilije, nakon što ih je presrela ophodnja talijanske obalne straže, javlja agencija Ansa.

Veća skupina s 403 osobe, među kojima je 21 žena, maleno dijete i nekoliko malodobnika, bila je u gumenom čamcu kojim su, prema njihovim riječima, preplovili Sredozemlje krenuvši s libijske obale. Jedan od putnika poslao je mobitelom signal SOS karabinjerima u Agrigenteu (Sicilija).

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

Čini se da dolaze iz Eritreje, a neki iz Bangladeša. Manji čamac s 36 osoba doplovio je bez ičije pomoći na obale otoka.

Ovaj masovni dolazak imigranata događa se u jeku priprema za susret između Europe i Afrike o ilegalnom useljavanju koji će se održati 22. i 23. studenog u Tripoliju.

Italija i Španjolska su prve na udaru afričkih imigranata koji
gotovo svakodnevno stižu na Lampedusu i na Siciliju, kao i na španjolsko Kanarsko otočje, u akvatoriju Maroka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene