Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj zaraženih raste

Više od 30 afganistanskih školarki otrovano plinom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci učenica u Afganistanu završilo je u bolnici nakon dva napada otrovnim plinom na školu.

30 školarki u Kunduzu i šest u Kabulu je hospitalizirano. 'Još ih dolazi u bolnicu. Ne znamo točan broj otrovanih djevojčica, ali mogao bi biti jako velik. Incident je sličan prošlotjednim incidentima u Kabulu i Kunduzu,' izjavio je Homayun Khamosh, ravnatelj gradske bolnice u kojoj su smještene djevojčice.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Ilustracija Preporuke za sigurniji dom Hladno vrijeme nosi opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljikovim monoksidom: Policija objavila savjete za građane

Jedna djevojčica rekla je da je vidjela muškarca obučenog u crno, sa prekrivenim nosom i ustima kako je bacio bocu blizu škole iz koje je izašao smrdljivi dim, prenosi Reuters.

Ovi napadi su posljednji u nizu napada na škole sa potencijalno otrovnim plinom. Rezultati analize krvi još nisu poznati, a u policiji su oprezni sa zaključcima. 'Nije jasno što je uzrok trovanja, da li je to namjerno trovanje ili se radi o plinu koji se upotrebljavao za nešto drugo. U svakom slučaju provjerit ćemo da li je to djelo neprijatelja ili ipak trovanje hranom,' izjavio je glasnogovornik ministra unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene