Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka je policija objavila da će mobilizirati više od 2.000 policajaca u Ateni kako bi se spriječilo bilo kakav incident prilikom prolaska olimpijske baklje koja će u nedjelju biti predana u ruke kineskim dužnosnicima na posebnoj svečanosti.


"Policajci će biti raspoređeni tako da spriječe bilo kakav incident prema nositeljima baklje ili dužnosnicima kao i bilo kakvo okupljanje protiv olimpijskih igara u Kini uz mjesta gdje će prolaziti baklja ili na stadionu gdje će biti održana svečanost uručivanja baklje", izjavio je glasnogovornik policije Panayotis Stathis.

Vezani članci Policajci, ilustracija Ministarstvo raspisalo natječaj na koji se članovi stranaka ne mogu javiti, posao osiguran samo za dostojne obavljanja službe Slika nije dostupna Motociklisti ozlijedili šestero policajaca

Mjere su predviđene da bi se spriječilo ponavljanje fijaska na Olimpiji ovaj u ponedjeljak kada policija nije uspjela spriječiti trojicu pripadnika organizacije Reporteri bez granica od upada na svečanost paljenja baklje.

Na mramornom stadionu na kojem su održane prve moderne olimpijske igre, "ako se netko pomakne, imao ili ne akreditaciju, u trenutku kada baklja bude predavana Kinezima, bit će uhićen", rekao je Stathis.

"Uz oko 20.000 očekivanih gledatelja teško će biti provesti ovakvu operaciju, ali želimo vjerovati da će se sve biti u redu", dodao je.

Nakon prolaska kroz cijelu zemlju, baklja će u subotu navečer stići na Akropolu gdje će provesti noć. U nedjelju će obići grad da bi na svečanosti na stadionu, koja počinje poslije podne, bila predana Kinezima. Nakon toga je očekuje gotovo pet mjeseci puta preko pet kontinenata, odnosno preko 137.000 kilometara.