Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Detroitu

Užas u vodenom parku: Napadač pucao po posjetiteljima, među ranjenima i djeca

Policija u SAD-u, ilustracija
Policija u SAD-u, ilustracija Foto: Getty Images
Više od 10 ljudi, uključujući djecu, ranjeno je u pucnjavi u vodenom parku u blizini Detroita u subotu navečer, rekla je policija okarakterizirajući incident nasumičnim pucnjavom.

Najmanje deset osoba upucano je, među kojima dvoje djece nakon što je 42-godišnji muškarac otvorio vatru u zabavnom parku pored Detroita u SAD-u.

Osumnjičenik je nakon policijske potjere pronađen mrtav u kući u kojoj je živio s majkom u blizini mjesta zločina, rekao je šerif na konferenciji za novinare u subotu navečer.  Na mjestu događaja pronađeno je oružje.

Pročitajte i ovo Bolest uzrokovana bakterijom širi se Japanom Japan na udaru Širi se bolest koja izjeda mišiće: Uzrokuje ju bakterija, a može postati fatalna unutar 48 sati

Muškarac je oko 17 sati po lokalnom vremenu ispalio oko 30 hitaca iz poluautomatskog Glock kalibra 9 milimetara u Brooklands Plaza Splash Pad parku u Rochester Hillsu u saveznoj državi Michigan. Napadač je pištolj punio nekoliko puta, rekao je na konferenciji za novinare šerif okruga Oakland, Michael Bouchard.

 

 

Šerif je kasnije potvrdio da je najmanje devet ljudi upucano, uključujući majku i njezina dva sina te muža i ženu.

Pročitajte i ovo Pregled madeža - 4 Odazovite se Zabrinjavajuće: U samo sat vremena, liječnici tri puta morali priopćiti zastrašujuću vijest

Policija je po dolasku u park pronašla pištolj i tri prazna spremnika, a osumnjičenik je već otišao. "Jedno oružje nas je dovelo do adrese na koju je bilo registrirano, zbog čega smo tako brzo stigli do kuće", rekao je šerif Bouchard.

Nakon što su pokušali stupiti u kontakt s osumnjičenikom, policija je provalila u kuću i postavila dronove koji su obavili pregled kuće te su uspjeli locirati preminulog osumnjičenika, rekao je šerif.

"Dron koji je uletio u kuću pronašao je nešto što je izgledalo kao vatreno oružje "AR-platforme" na kuhinjskom stolu, rekao je Bouchard u subotu navečer.

 

 

 

Rochester Hills je nalazi oko 50 kilometara sjeverno od Detroita. Susjedna zajednica Oxford Township, također u okrugu Oakland, bila je poprište masovne pucnjave u školi 2021. u kojoj je tada 15-godišnji učenik Ethan Crumbley ubio četiri učenika i ranio šest drugih učenika i nastavnika u srednjoj školi Oxford.

"Ovo je jaki udarac za nas ovdje u okrugu Oakland", rekao je Bouchard. "Prošli smo kroz toliko tragedija. Čak ni ne shvaćamo u potpunosti što se dogodilo u Oxfordu", dodao je .

Guvernerka Michigana Gretchen Whitmer rekla je na X kako joj se ''srce slomilo'' kada je saznala za pucnjavu u Rochester Hillsu.

Aktualno Kako su do Berlina stigli predsjednik Sabora Jandroković te dio ministara: "Samo korištenje Vladina zrakoplova nije problematično, ali jedna stvar jest" Gordan Jandroković na Euru Gordan Jandroković na Euru Foto: Dnevnik Nove TV Vladin avion - 1 Vladin avion - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Vladin avion - 2 Vladin avion - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivan Anušić na Euru Hrvatska Kako su do Berlina stigli predsjednik Sabora Jandroković te dio ministara: "Samo korištenje Vladina zrakoplova nije problematično, ali jedna stvar jest" 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene