Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tunel ispod La Manchea opsjedaju izbjeglice koje Veliku Britaniju vide kao obećanu zemlju.


Više od 1.000 pokušaja imigranata da uđu u Veliku Britaniju zabilježeno je u noći između četvrtka i petka na ulazu u tunel ispod La Manchea blizu Calaisa, doznaje se iz policijskih izvora.

Vezani članci Slika nije dostupna UNHCR: Europa treba 'zajamčen sustav preseljenja' sirijskih izbjeglica Slika nije dostupna ŠVEDSKA 'PUCA' Nejednakost raste, integracija imigranata propada

"Spriječeno je više od 1.000 pokušaja ulaska i tridesetak osoba je privedeno", naveo je taj izvor, prenosi AFP.

Glasnogovornik Eurotunnela, koji nije mogao potvrditi ove brojke, kazao je da ima puno manje smetnji u prometu otkako je stiglo 120 dodatnih policajaca, koji su se priključili kontingentu od 300 policajaca već raspoređenih u regiji Calaisa. Drugi policijski izvor navodi brojku od čak 1.400 pokušaja upada, izvedenih između 22 sata i 7 sati ujutro.

CAMERON REKAO 'NE' USELJENICIMA Mediji: 'Spriječili smo Hitlera da uđe, zašto ne i migrante?'

"Poslana su pojačanja ali pritisak migranata je i dalje jak", potvrdio je policijski izvor dodajući da je unatoč poduzetim mjerama teško kontrolirati situaciju.

Tunel ispod La Manchea već tjednima opsjedaju izbjeglice spremni na sve kako bi ušli u Veliku Britaniju, koju vide kao obećanu zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook