Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U moru tragova

VIDEO Što je čudno na snimci? Mediji tvrde da je nestali avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moru mogućih tragova nestalog malezijskog zrakoplova, pojavio se još jedan, koji prikazuje netaknut zrakoplov u netaknutoj džungli.

Nakon što se u ponedjeljak o tragu zrakoplova oglasila i udovica Kurta Cobaina, Courtney Love i upozorila na trag u moru, koji joj je ličio na mrlju od goriva i obrise zrakoplova, pojavio se novi 'trag', satelitska snimka zrakoplova usred džungle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga upućuje na otmicu ili sabotažu Potraga za nestalim MH370: Netko je pogasio ključnu opremu?! Slika nije dostupna Malezijski premijer uvjerava Let MH370: 'Nema odmora dok se misterij ne razriješi'

Dok se Love zapravo ogradila rekavši kako ona ipak ne zna ništa, ali da joj trag na moru liči na mrlju od goriva, web stranica Tomnod nudi bombastičan trag u obliku satelitske snimke zrakoplova usred džungle.

Courtney Love zna gdje je nestali malezijski avion - sve je i nacrtala

Naime, video koji je priložen niže u tekstu, prikazuje satelitsku snimku dijela malezijske džungle te zrakoplov koji se smjestio na drveću. Zasad okej.

Džungla oko zrakoplova je u potpunosti netaknuta, što za zrakoplov, koji prisilno slijeće ili pada u džunglu zvuči neobično. Osim ako u međuvremenu u Boeing 777 nije postao putnički zrakoplov s VTOL (vertical takeoff and landing) karakteristikama.

Isto tako, zrakoplov izgleda nevjerojatno netaknut, što slijetanje u džungli ne bi trebalo sugerirati. Zaključak prepuštamo vama.

Tomnod je web stranica u vlasništvu tvrtke DigitalGlobe, koja se koristi crowdsourcingom kako bi identificirali objekte i mjesta na satelitskim snimkama. Dosad imaju više od 650.000 prijavljenih "interesantnih objekata", koje su označili korisnici stranica, a njihove karte pregledane su više od 98 milijuna puta.

11. i 12. ožujka stranica Tomnod je pala zbog više od 100.000 posjeta u minuti, uzrokovanih potragom za nestalim malezijskim zrakoplovom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene