Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da se nesreća malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini ne smije koristiti u političke svrhe i pozvao je separatiste da dopuste međunarodnim stručnjacima pristup mjestu nesreće.


"Sve mora biti učinjeno da se zajamči sigurnost međunarodnih stručnjaka na mjestu tragedije", rekao je Putin u televizijskoj izjavi.

Vezani članci Ruski predsjednik Vladimir Putin Rusi grade novi grad na krajnjem istoku: Putin otkrio ime novog industrijskog centra s 300 tisuća stanovnika Plinska rafinerija Ukrajina će zbog njemačko-ruskog projekta godišnje ostati bez 1,5 milijardi dolara: "Smatramo ga opasnim geopolitičkim oružjem"

Ponovio je kako vjeruje da se izgred ne bi dogodio da snage ukrajinske vlade nisu prekinule primirje i nastavile vojnu kampanju protiv proruskih separatista koji su se pobunili u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinska vlada: Pronađeno 251 tijelo na mjestu nesreće

"Međtuim, nitko ne smije - i nitko nema prava - koristiti se tom tragedijom da postigne svoje sebične političke ciljeve. Takvi događaji ne smiju podijeliti ljude, već ih ujediniti", rekao je.

Putin je također ustvrdio da će Rusija učiniti sve što je u njezinoj moći da pomogne rješenju sukoba pregovorima, prenosi AFP.

"Rusija će učiniti se što je u njezinoj moći da sukob iz vojne faze prijeđe u fazu mirnih pregovora i to isključivo diplomatskim putem", rekao je u vidoeporuci iz Kremlja ne navodeći drugih pojedinsoti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook