Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prosvjed

VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Aktualno Galerija Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 1 Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 1 Foto: Screenshot Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 2 Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 2 Foto: Screenshot Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 3 Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 3 Foto: Screenshot Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 4 Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 4 Foto: Screenshot +1 Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Galerija 1/6 >>
Njemački seljaci traktorima su preplavili ulice Berlina, gdje prosvjedu protiv vladinih mjera poreznih olašica.

Njemački seljaci preplavili su ulice Berlina, gdje prosvjeduju protiv plana vlade da se povećaju porezi na njihovo poslovanje. Očekuje se da će u glavni grad stići oko 3000 traktora i 2000 kamiona, ali i oko 10.000 ljudi iz cijele države. 

Bit će kulminacija prosvjeda koji u Njemačkoj traju više od tjedan dana. Seljaci su dosad blokirali autoceste, a sve je započelo zbog plana da se ukinu porezna olakšice za seljake, od kojih su neke na snazi već više od 70 godina.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Nikola Grmoja Aktualno prijepodne Dohvatili se Plenković i Grmoja, komplimenti su letjeli na sve strane: ''Savjet - ni pod utjecajem opijata ne surađujte s njima!''

Martin, seljak iz Rügena koji je stigao na prosvjed u Berlin, rekao je da je došao jer želi nove izbore.

"Naša nas vlada ne sluša. Napravili su zakone koji štete svakom od nas, ne samo seljacima nego i svima u zemlji", ustvrdio je u razgovoru za CNN.

"Svi seljaci koji su ovdje zabrinuti su za ono od čega žive. Ovo će se zaustaviti samo ako vlada podnese ostavku i pronađu se nova rješenja", napomenuo je Steven.

Pročitajte i ovo Noa Argamani "vratite nas kući!" VIDEO Objavljena nova snimka talaca: Noa je preklinjala da je ne ubiju, na kraju videa je jeziva poruka

Vlada je najavila da povlastice na gorivo neće biti odjednom ukinute, nego će se postupno smanjivati, te da će povlastica koju seljaci imaju pri kupnji motornih vozila ostati na snazi.

Očekuje se da će se prosvjednicima obratiti ministar financija Christian Lindner, vođe prosvjeda pozvane su na razgovor s predstavnicima vlade, a kancelar Olaf Scholz u subotu je pozvao na smirivanje tenzija zbog straha da će političari s ekstremne desnice iskoristiti situaciju za skupljanje političkih bodova.

"Dobro smo razmotrili argumente seljaka i promijenili svoje prijedloge. To je dobar kancelar", rekao je Scholz.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene