Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično spašavanje

VIDEO Automobil s petero djece sletio u jezero, jedna djevojčica umrla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava drama odvijala se u zapadnom predgrađu Minneapolisa, nakon što je u umjetno jezerce pri izlijetanju s ceste upao automobil s petero djece u dobi od jedne do sedam godina. Jedna djevojčica je umrla.

Spsioci iz američke savezne države Minnesote imali su pravu utrku s vremenom prilikom spašavanja petero djece u dobi između jedne i sedam godina iz automobila koji je upao u hladno jezero u zapadnom predgrađu Minneapolisa. Unatoč njihovim velikim naporima, jedna petogodišnja djevojčica umrla je kasnije u bolnici.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

>> ŠOKANTAN VIDEO: Spašavanje muškarca koji je bio živ zakopan

Automobilom je upravljala majka, koja je sama uspjela izaći iz automobila. Nesreća se dogodila u četvrtak, a stanje ostalo četvero djece spašene iz vode zasad nije poznato. Policija nije objavila niti informaciju je li automobil bio ispunjen u potpunosti vodom. Vozilo se pod vodom nalazilo punih 45 minuta, prenosi agencija AP.

Policija je izvijestila kako se automobil zanio na cesti te pod kutem udario u zaštitnu ogradu te sunovratio niz padinu punih 45 metara do jezera u koje je na kraju i upao. Jezero inače nije ograđeno zaštitnom ogradom, dodali su iz policije.

Prije dolaska spasilaca nekoliko prolaznika pokušali su sami krenuti u spašavanje unesrećene djece i majke, ali voda je jednostavno bila prehladna, što je potvrdila i policija. Jedan od prolaznika koji je pokušao spasiti unesrećene, našao se u trenutku dolaska spasilaca do vrata u vodi, stojeći na krovu automobila, koji je potonuo na dubinu od oko 2,75 metara.

Policija istražuje uzrok slijetanja automobila s ceste, odnsono je li za nesreću kriva prebrza vožnja. uvjeti na cesti nisu bili idealni, odnosno cesta je bila mokra od lagane magle, ali ne i zaleđena.

Prvo dijete spašeno je 25 minuta nakon nesreće, oko 6:10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Spasioci su morali djecu vaditi polako i jedno po jedno, a posljednje je izvučeno 45 minuta nakon nesreće. Jedna petogodišnja djevojčica je kasnije umrla u bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene