Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžić alias Dabić volio je sjediti ispod svoje slike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedi Radovana Karadžića kažu kako nisu imali pojma o njegovom pravom identitetu, a izgledali su prilično iznenađeni kada su čuli vijest da je među njima živio pod lažnim imenom.

Stanovnici predgrađa u Novom Beogradu kažu kako nisu bili svjesni da je njihov susjed traženi vođa bosanskih Srba, Radovan Karadžić, ratni zločinac optužen za genocid.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Imate susjede iz pakla: Provjerite koja su vaša prava i kako se zaštititi Screenshot Požar u zgradi VIDEO Vatrogasci gasili požar u Zagrebu, doznali smo detalje

Bivši čelnik bosanskih Srba živio je pod drugim imenom i bavio se alternativnom medicinom. Nosio je naočale i imao dugu sjedu bradu i kosu, sve kako ga ne bi prepoznali.

'Nije mi ni palo na pamet da bi to mogao biti on. Ne volim uhoditi ljude a bio je slobodan čovjek pa je stoga imao pravo da živi s nama', kaže jedna od susjeda.

Dodala je kako ga je nedavno vidjela, ali nije bila sigurna koliko dugo živi u tom kvartu.

Slobodno se krečući po gradu, Karadžić je bio redovni posjetitelj kafića, čiji vlasnik je bosanski Srbin, koji na zidu iznad šanka drži njegovu sliku.

'Zapravo sam imao priliku sresti Radovana tijekom rata par puta i ne mogu vjerovati da je to bio on. Zbilja sam mislio da se radi o liječniku koji posjeduje određene vještine,' kaže vlasnik kafića Nebojša Jevrić.

'No najbizarnija stvar je bila to što je volio sjediti ispod svoje slike. Nije bio toliko čest gost, ali moglo ga se vidjeti kako čeka autobus na stanici u blizini. Bio je uvijek uredno odjeven, čiste brade i uređene kose, a također je bio čest posjetitelj lokalne tržnice. Zbilja je volio šetati naokolo i razgovarati s ljudima,' dodaje Jevrić.

'Vidio sam ga ovdje tri ili četiri puta, no prvi put je ostavio veliki utisak na mene', kaže jedan od posjetitelja kafića.

Karadžić je optužen za masakr 8 tisuća bosanskih muslimana u Srebrenici i 43-mjesečnu opsadu Sarajeva. Oko 11 tisuća ljudi poginulo je u gradu od snajperskih hitaca, bombaških napada, gladi i bolesti.

>> Karadžić je osobnu iskaznicu dobio u Rumi

>> VIDEO: Karadžić se imao namjeru predati 2009. godine?

>> VIDEO: Karadžić je, dok se skrivao, imao ljubavnicu?

>> Karadžića odao telefonski poziv sinu?

>> Krvnik iz Srebrenice poučavao o vjeri i meditaciji

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene