Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dragan Dabić umro je u Sarajevu 1993. godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobna iskaznica koju je koristio haaški optuženik Radovan Karadžić izdana je u Rumi na ime Dragana Dabića, koji je u Sarajevu 1993. godine izgubio život, a policija provjerava tko je Karadžiću omogućio izdavanje lažnih dokumenata.

Prema izvorima beogradskog tjednika "Vreme", Karadžić je osobnu iskaznicu na ime Dragana Dabića dobio 1999. godine, u vrijeme NATO-bombardiranja tadašnje SR Jugoslavije, u policijskoj postaji u Rumi, gdje se bio prijavio kao izbjeglica iz Dvora na Uni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika afera Golemi incident u Europolu, nestali izuzetno povjerljivi dokumenti iz sefa: Pogledajte kakve detalje sadrže i gdje je dio njih pronađen Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Da bi netko u Srbiji dobio osobnu iskaznicu, potrebno je priložiti dokaz o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih i staru osobnu iskaznicu ili drugi dokument koji se daje na uvid zbog potvrde identiteta, a prije podizanja iskaznice u policiji se mora ostaviti i otisak jednog prsta.

Potrebno je također priložiti i dokaz o pravnoj osnovi korištenja stana, odnosno ugovor o korištenju, vlasnički list ili rješenje o kućnom broju.

Kako je u utorak, na konferenciji za novinare, rekao predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić, Radovan Karadžić nije državljanin Srbije.
Prema najavama glasnogovornika Tužiteljstva za ratne zločine Srbije Bruna Vekarića, Radovan Karadžić će Haaškom sudu biti izručen tijekom vikenda ili početkom sljedećega tjedna.

Policija provjerava i slučaj haaškog optuženika Stojana Župljanina, koji je Haaškom sudu izručen u lipnju ove godine. 

Župljanin je imao lažne dokumente na ime Branislava Vukadina, čovjeka koji je umro, a dokumenti su mu izdani u Bačkom Petrovcu u Vojvodini.

Za razliku od Župljanina, koji je nakon uhićenja negirao svoj stvarni identitet i tvrdio da je Vukadin, Karadžić je, prema tvrdnjama beogradskih medija, pred istražnim sucem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu odmah priznao svoj stvarni identitet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene