Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagovornici radikalnog islamizma, nakon Francuske, odredili su sljedeću metu, Veliku Britaniju što su potvrdili stručnjaci za sigurnost.


Britanski džihadisti koji su napustili Veliku Britaniju kako bi otišli na ratište u Siriju, dobili su zadatak koji uključuje povratak u domovinu te izvođenje napada poput onih u Parizu izvedeni prošlog mjeseca.

Vezani članci Maya Berović (Foto: Instagram) Napadači pucali na članove benda trenutno najveće balkanske zvijezde, ona sve gledala Napad (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušao prijaviti zločin pa završio s razbijenim vjetrobranom u potjeri s kriminalcima

Europske sigurnosne agencije javljaju kako su primile informaciju o tome da je Velika Britanija sljedeća na popisu država za napad od strane boraca takozvane Islamske države, piše Daily Mail.

U intervjuu za CNN, analitičar za terorizam, Paul Cruickshank je potvrdio da je od visokog dužnosnika u borbi protiv terorizma, čije ime nije želio otkrivati, doznao da je Velika Britanija sljedeća meta ISIS-ovaca te kako napad planiraju izvesti kroz samo nekoliko tjedana.

OZBILJNE OPTUŽBE Rusi imaju dokaz da je Erdogan upleten u biznis s Islamskom državom

'Ovo je jedna iznimno ozbiljna prijetnja', rekao je Cruickshank te dodao kako za sada nije poznato kada će taj napad biti izvršen.

Tijekom rasprave u britanskom Parlamentu o napadima u Siriji, izložena je informacija prema kojoj je u posljednjih goninu dana spriječeno čak sedam pokušaja terorističkih napada od strane ISIS-a. Sigurnosne agencije napominju da su svi planirani napadi na Europu bili isplanirani na području Sirije.

Prošlog je mjeseca objavljeno kako je više od 800 Britanaca otišlo u Siriju od kojih se do sada vratilo čak 400.

'Velik broj ljudi koji su putovali u Siriju i natrag nepozbati su policiji. Također, velik broj onih koji su se vratili, kao i oni koji su ostali u Siriji predstavljaju ozbiljnu opasnost za nacionalnu sigurnost', stoji u izvješću sigurnosnih službi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook