Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći kupac nafte

RUSIJA OZBILJNO OPTUŽILA TURSKU 'Uključeni su u zločinački posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnici ruskog ministarstva obrane rekli su u srijedu da imaju dokaz da je Turska glavni kupac nafte od Islamske države i da su turski predsjednik Tayyip Erdogan i njegova obitelj upleteni u posao s tom militarističkom organizacijom.

Dužnosnici su na brifingu u Moskvi prikazali kao dokaz satelitsku snimku za koju tvrde da prikazuje kolonu cisterni koje se pune naftom na postrojenjima koje kontrolira IS u Siriji i u Iraku te potom prelaze granicu prema susjednoj Turskoj.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Hrvatski fotoreporter na granici Iraka i Sirije - Je li potpuno srušeni Sindžar početak kraja Islamskog Kalifata

"Turska je glavni potrošač te nafte ukradene od legitimnih vlasti u Siriji i Iraku", kazao je zamjenik ruskog ministra obrane Anatolij Antonov, javili su ruski mediji.

"Po dokazima koje imamo, čelništvo zemlje, uključivo predsjednika Erdogana i njegovu obitelj, uključeni su u taj zločinački posao", rekao je Antonov. Dužnosnici za tu optužbu nisu prikazali dokaze.

Ministarstvo obrane dodaje da će nastaviti zračne napade na naftnu infrastrukturu IS-a u Siriji.

Prodaja nafte ključni je izvor prihoda za Islamsku državu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene