Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova agencija

'BRITANSKI FBI': 4.500 policajaca u borbi protiv najgorih zločinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija uspostavlja svoju inačicu FBI-a kako bi se uhvatila u koštac s najgorim zločincima i lakše ih procesuirala.

Nacionalna kriminalistička agencija već je dobila nadimak 'britanski FBI', a kao glavni zadatak novoouspostavljenog tijela je lov na članove organiziranih kriminalnih skupina, posebice onih u ekonomskom, pograničnom i cyber kriminalu, a poseban naglasak stavljat će se na zaštitu djece.

Pročitajte i ovo Sadiq Khan, novi stari gradonačelnik Londona Povijesni mandat Po treći put sjeo na čelo europske prijestolnice: Pretekao i prethodnika Borisa Johnsona Airsoft puška Uhićen je Drama na sjeveru Hrvatske: Muškarac s puškom noću hodao ulicama i repetirao oružje upereno prema policajcima

>> Pala organizirana zločinačka mreža: Uhićeno osam osoba koje su ukrali preko 2 milijuna dolara!

U agenciji će biti zaposleno oko 4.500 policajaca koji će surađivati sa svim ostalim rodovima britanske policije kako bi se efikasnije radilo na razbijanju organiziranog kriminala.

Inače, ovo je već treći put od 1998. godine da se u Velikoj Britaniji uspostavlja slično tijelo unutar policije, a već je naišlo i na kritike, čak i među samim članovima parlamenta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene