Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cyber kriminalci

Pala organizirana zločinačka mreža: Uhićeno osam osba koji su ukrali preko 2 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija danas je izvijestila da je uhitila osam osoba, uključujući i planera cyber-krađe u kojoj su kriminalci ušli u računalni sustav filijale Barclays banke i ukrali 1,3 milijuna funti (2,1 milijun dolara).

Prošlog je tjedna uhitila 12 osoba koje su navodno planirale ukrasti 12 milijuna funti iz londonske filijale banke Santander istim sredstvom 'računalom, videom i mišem' (KVM) koji omogućuje pravim zaposlenicima da se priključuju na računala izvana radnog mjesta.

Skupina koja je opljačkala Barclays optužena je da je u travnju ukrala novac nakon što se jedan do njih predstavio kao informatički inženjer kako bi KVM prikljičio na računalo ogranka banke u Londonu.

>> Cyber kriminal: Pljačkaši banaka oružje su zamijenili tipkovnicama!

'To je bila vrlo organizirana zločinačka mreža u kojoj je svaki pojedinac imao određenu ulogu', rekao je detektiv Terry Wilson koji vodi odjel londonske policije za cyber-kriminal.

'Sve zločinačke mreže imaju vođu i mi uvelike vjerujemo da smo u ovoj operaciji uhvatili 'glavnog'. Vjerujemo da je ovo u velikoj mjeri narušenu sposobnost kriminalne mreže da čini cyber-kriminal u ovoj zemlji", rekao je.

KVM je omogućio počiniteljima da na daljinu prebace novac s računa klijenata na račune pod njihovim nadzorom, rekla je policija. Policija je rekla da su u četvrtak i petak uhićena osmorica muškaraca u dobi od 24 do 47 godina te da je Barclays uspio vratiti veliki dio novca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene