Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatikan je pokušao uvjeriti židove da sporna nova molitva za Veliki petak, koju neki vide kao poziv na vjersko obraćenje, ne predstavlja nikakvu promjenu u odnosu Crkve prema židovima.


U izjavi koju je, prema vatikanskim izvorima, odobrio papa Benedikt XVI, navodi se da nova molitva, koja će se koristiti u nekim obredima za Veliki petak, "ni na koji način ne pokušava nagovijestiti promjenu stajališta Katoličke crkve prema židovima". 

Vezani članci Tisuće ljudi na Povorci ponosa 2019. Ništa od blagoslova gej brakova: "Bog ne može blagosloviti grijeh. Istospolni brakovi nisu dio božjeg plana" Slika nije dostupna Evo koga se papa danas sjetio!

Katolički i židovski izvori potvrdili su da je ta izjava dostavljena uredu glavnog izraelskog rabina.

Vatikan najnovijom izjavom, kako se čini, pokušava ublažiti spor sa židovima oko nove molitve uoči Papina posjeta Sjedinjenim Državama kasnije ovog mjeseca.

Židovi su kritizirali novu verziju molitve jer se u njoj i dalje pozivaju židovi da priznaju Isusa Krista kao spasitelja čitavog čovječanstva. U molitvi se navodi da "bi Izrael mogao biti spašen", a židovi tvrde da to predstavlja poziv na vjersko preobraćenje.