Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan o spornoj molitvi za Veliki petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikan je pokušao uvjeriti židove da sporna nova molitva za Veliki petak, koju neki vide kao poziv na vjersko obraćenje, ne predstavlja nikakvu promjenu u odnosu Crkve prema židovima.

U izjavi koju je, prema vatikanskim izvorima, odobrio papa Benedikt XVI, navodi se da nova molitva, koja će se koristiti u nekim obredima za Veliki petak, "ni na koji način ne pokušava nagovijestiti promjenu stajališta Katoličke crkve prema židovima". 

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije

Katolički i židovski izvori potvrdili su da je ta izjava dostavljena uredu glavnog izraelskog rabina.

Vatikan najnovijom izjavom, kako se čini, pokušava ublažiti spor sa židovima oko nove molitve uoči Papina posjeta Sjedinjenim Državama kasnije ovog mjeseca.

Židovi su kritizirali novu verziju molitve jer se u njoj i dalje pozivaju židovi da priznaju Isusa Krista kao spasitelja čitavog čovječanstva. U molitvi se navodi da "bi Izrael mogao biti spašen", a židovi tvrde da to predstavlja poziv na vjersko preobraćenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene