Neki očigledno nisu znali što sa sobom ovoga vikenda pa su krenuli u uništavanje nadgrobnih spomenika.


Slučajno ili ne, na meti se našlo katoličko groblje Sveti Mihovil u Bistarcu kod Tuzle. Župnika crkve Sv. Anto Padovanski u Lukavcu, Andriju Župarića, o svemu je obavijestila osoba zadužena za održavanje groblja.

Vezani članci Premještanje ilegalnih migranata (Screenshot: USKinfo.ba) BiH policija prebacila 1500 migranata tik uz hrvatsku granicu: "A kako da ih zaustavimo, ni naše državljane ne možemo prisiliti da ostanu" Hitna pomoć u BiH, ilustracija (Foto: Zoran Grizelj/Vecernji list) Strava u Tuzli: Zaklao suprugu pa aktivirao bombu u stanu. Ozlijeđeno dijete bračnog para

'Srušeno je nekoliko spomenika, oštećeno više njih. Oštećeni su i grobovi sa drvenim križevima. Sa ploča su otkidane vaze, iščupani kipovi, križevi i drugi dijelovi spomenika. Bilo je sličnih situacija i prije, ali nikada se nije dogodilo da su potpuno uništavali kipove i nadgrobne spomenici', rekao je za TuzlaLive župnik Župarić. Dodaje da nije ništa ukradeno, već da se radi o klasičnom vandalizmu. Policija i dalje traga za počiniteljima.

>> Iza okretanja 72 križa na groblju stoji poznati zadarski skvoter

>> Grobove 'ukrasili' opomenama i računima za grobnu naknadu!