Neki očigledno nisu znali što sa sobom ovoga vikenda pa su krenuli u uništavanje nadgrobnih spomenika.


Slučajno ili ne, na meti se našlo katoličko groblje Sveti Mihovil u Bistarcu kod Tuzle. Župnika crkve Sv. Anto Padovanski u Lukavcu, Andriju Župarića, o svemu je obavijestila osoba zadužena za održavanje groblja.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe" Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."

'Srušeno je nekoliko spomenika, oštećeno više njih. Oštećeni su i grobovi sa drvenim križevima. Sa ploča su otkidane vaze, iščupani kipovi, križevi i drugi dijelovi spomenika. Bilo je sličnih situacija i prije, ali nikada se nije dogodilo da su potpuno uništavali kipove i nadgrobne spomenici', rekao je za TuzlaLive župnik Župarić. Dodaje da nije ništa ukradeno, već da se radi o klasičnom vandalizmu. Policija i dalje traga za počiniteljima.

>> Iza okretanja 72 križa na groblju stoji poznati zadarski skvoter

>> Grobove 'ukrasili' opomenama i računima za grobnu naknadu!