Internetom se proširila uznemirujuća videosnimka na kojoj lav napada Mikea Hodgea, vlasnika safari parka Marakele Predator Centar u Južnoj Africi, ispred prestravljenih posjetitelja.

Galerija


Na videosnimci se može vidjeti kako lav napada starijeg čovjeka i odvlači ga u grmlje dok prestravljeni posjetitelji vrište.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Napadač Split - 2 Cure detalji o bestijalnom napadaču iz Splita: "Vidija sam odmah na njemu, reka sam mu - ti si sitni kriminalac. Čak nam je lažnu osobnu dao"

Potom se mogu čuti hici i lav odlazi, a 67-godišnji vlasnik safari parka ostaje ležati na tlu. Zadobio je ozljede na vratu i vilici, no, srećom, nije ozbiljnije ozlijeđen. Lav je nakon napada ubijen.

"Mike i jedan od njegovih rendžera bili su malo zabrinuti zbog mirisa koji je uznemirio jednog od lavova i prošao je kroz vrata da bi pogledao o čemu se radi", ispričao je jedan od Mikeovih prijatelja za The Sun. "Mike je ušao i kada je vidio da je lav uznemiren, počeo je trčati, ali nije stigao do vrata dovoljno brzo. Žena i kći s njim su u bolnici, on je dobar momak i želim mu sve najbolje. On nije budala, zna kako se treba  ponašati s lavovima, no očito je nešto pošlo po zlu." 

Mike se sa suprugom Chrissy iz Ujedinjenog Kraljevstva preselio u Južnu Afriku 2003. godine. Započeli su projekt s lavovima u Thabazimbi, na sjeveru zemlje. 2009. su osnovali utočište za životinje Marakele. Kasnije su napravili i centar i utočište za predatore u kojem imaju desetak velikih mačaka, uključujući bijele lavove, geparde i dva bengalska tigra. 

Video je snimljen u subotu, a centar Marakele nakon napada zatvoren je za posjetitelje.