Avion Lufthanse, ilustracija (Foto: AFP)
Avion Lufthanse, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

U beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" u četvrtak ujutro je iz zrakoplova njemačke kompanije "Lufthansa" evakuirano 130 putnika i pet članova zbog dojave o bombi, a u tijeku je pregled zrakoplova i prtljage, objavili su beogradski mediji.


Za Radio televiziju Srbije (RTS) u zračnoj luci potvrđeno je da je "stigla dojava o bombi u jednom zrakopolovu", dok portali pojedinih dnevnih listova javljaju da je riječ o zrakoplovu njemačke "Lufhanse" .

Vezani članci Muškarac bacio bombu na djelatnike HEP-a Ozlijeđeni radnici HEP-a izvan životne opasnosti, jedan prevezen u Zagreb: "Slijedi intenzivno liječenje" Na radnike HEP-a bacio bombu - 1 Zamjenik pakračke gradonačelnice o napadu na djelatnike HEP-a: "To je suludi čin pojedinca"

 

Na službenoj stranici reda letenja zračne luke uz let Lufthanse LH 1411 s polijetanjem u 06:15 sati i dalje stoji obavjest "kasni", ali više detalja za sada nije poznato.
Portal lista "Kurir" navodi da je zrakoplov, po uobičajenoj sigurnosnoj proceduri, preventivno premješten na poziciju udaljenu 3000 metara od aerodromskih zgrada i ostalih zrakoplova kako bi se u slučaju eksplozije izbjegla opasnost po ostale putnike i objekte.

Prema navodima "Kurira", iz zrakoplova je evakuirana i ženska košarkaška reprezentacija Srbije U20 (do 20 godina), koja je krenula na turnir u Španjolsku u okviru priprema za Europsko prvenstvo u Češkoj od 3. do. 11 kolovoza.

"Luftansa" danas iz Beograda ima još jedan let za Franfurt - u 13:05, te tijekom popodneva dva leta za Muenchen, uz koje stoji obavijest "na vrijeme".

Beogradsku zračnu luku ove godine je, uz koncesiju od 25 godina, preuzela francuska tvrtka Vinci Airports. (Hina)