Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili ih 115

DRAMA NA MORU Izbjeglice iz Maroka pokušale stići do Španjolske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinu petnaest marokanskih izbjeglica spašeno je u ponedjeljak ujutro dok su u gumenim čamcima pokušavali stići do španjolske obale, izvijestio je u ponedjeljak španjolski Crveni križ.

"Po dolasku izbjeglica u luku Barbate u pokrajini Cadiz, radnici Crvenoga križa pobrinuli su se za 92 muškarca, dvije žene i 21 krijumčara ljudima. Svi su marokanskog porijekla", rekao je za AFP glasnogovornik te institucije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Situacija i dalje napeta Granični prijelaz Maljevac zatvoren već treći dan, migranti i dalje prosvjeduju Tisuće izbjeglica iz BiH preko Hrvatske žele do zapadne Europe (Foto: Dnevnik.hr) Policija pozorno prati zbivanja Migranti su opet na granicama Hrvatske: Hoće li se ponoviti 2016. godina i izbjeglička kriza?

Oko tri sata ujutro izbjeglice su u blizini andaluške obale opazili i spasili pripadnici španjolske obalne straže i službe za spašavanje. Iz Centra za spašavanje na moru za područje Tarife, Almerije i Cartagene kazali su da su od subote do ponedjeljka spasili gotovo 300 ljudi u jedanaest plovila.

PROCURILI DETALJI?! Hoće li ovaj plan zaustaviti priljev izbjeglica u Europu

Većina izbjeglica u Španjolsku pokušava ući Sredozemljem iz smjera Maroka.

2014. španjolske su vlasti zbrinule oko 3500 izbjeglica, što je u odnosu na 2013. povećanje za 55 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene