Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka podudarnost s donorom

Uspješno mu transplantirali obje ruke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Meksiku je uspješno izvršena prva transplantacija obje ruke u Latinskoj Americi.

Transplantacija je izvedena 52-godišnjem Gabrielu Grenadosu kojemu su ruke izgorjele prilikom strujnog udara. Grenados je stradao u siječnju 2011. na gradilištu, a operirali su ga u svibnju te je pušten iz bolnice nakon 20 dana.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata

>> Hrvatska prva u svijetu po broju transplantacija bubrega i jetara

Grenados je svoje nove ruke pokazao na konferenciji za novinare na kojoj je izjavio da je pred njim još dug oporavak, javlja Reuters. 'Potrebno je još mnogo strpljenja za cijelu terapiju, kao i podrška liječnika koja je jako dobra. Jako su pazili na mene kako bi mi bilo bolje', izjavio je. Liječnici su pronašli rijetku podudarnost u veličini, obliku i krvnoj grupi donora i pacijenta, a za operaciju su se uvježbavali na truplima.

Dr. Martin Iglesias, voditelj operacijskog tima, rekao je da će biti izazov dobiti punu funkcionalnost ruku. 'Kada su rezultati dobri imamo 95 posti funkcionalnosti. Malo je pretenciozno, ali radimo na tome da dobijemo 100 posto i borit ćemo se za njih', rekao je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene