Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspektori Ujedinjenih naroda, koji istražuju tvrdnje o korištenju kemijskog oružja u sirijskom građanskom ratu, napustili su Damask nakon okončanja svoje druge misije u dva mjeseca.


UN-ovi inspektori za kemijsko oružje, koji istražuju tvrdnje o korištenju kemijskog oružja u građanskom ratu u Siriji, napustili su u ponedjeljak Damask nakon što su završili drugu misiju u protekla dva mjeseca, prenose očevici.

>> Sirijsko kemijsko oružje možda neće biti tako teško uništiti

Vezani članci Slika nije dostupna Sirijsko kemijsko oružje možda neće biti tako teško uništiti Slika nije dostupna Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

Kolona četiriju UN-ovih vozila s članovima tima napustila je hotel u središtu Damaska tijekom prijepodneva i tijekom dana trebala bi stići u Bejrut.

Njihovu misiju, koju je prošloga tjedna potvrdilo Vijeće sigurnosti UN-a, dogovorili su Washington i Moskva nakon što je kemijski napad u Damasku 21. kolovoza izazvao prijetnje Zapada zračnim udarima na Siriju.

UN-ovi inspektori potvrdili su da je u napadu, u kojem su poginule stotine ljudi, korišten plin sarin.

Nakon odlaska stručnjaka UN-a, u Siriju bi u utorak trebalo stići dvadesetak stručnjaka Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook