Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki pisac Tom Clancy (66), najpoznatiji po serijalu špijunskih trilera o CIA-inom analitičaru Jacku Ryanu, umro je u bolnici u Baltimoreu.


Umro je Tom Clancy (66), jedan od najpoznatijih suvremenih američkih pisaca, objavio je New York Times.

Vezani članci Ben Affleck i Jennifer Lopez J.Lo nakon raskida zaruka pronašla utjehu u bivšem? Prekinuli su prije 17 godina, a zadnjih dana su nerazdvojni Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava Popunjeni kapaciteti COVID bolnice u Dubravi, zamjenica ravnatelja otkrila koliko su imali pacijenata koji su već primili obje doze cjepiva

Publika Clancyja najviše zna po serijalu špijunskih trilera o analitičaru CIA-e Jacku Ryanu, koji je poslužio kao predložak za nekoliko filmova, uključujući 'Lov na Crveni oktobar' i 'Patriotske igre'.

BBC javlja da je Clancy umro u bolnici u Baltimoreu.

Njegov prvi objavljeni roman bio je 'Lov na Crveni oktobar' (1984.) i odmah je prodan u više od pet milijuna primjeraka. Šest godina kasnije glavnog junaka Jacka Ryana u istoimenom je filmu utjelovio Alec Baldwin.

Ryana je u dva filmska uratka odigrao Harrison Ford, a u još jednom i Ben Affleck. U prosincu bi u kina trebao stići i najnoviji film o Jacku Ryanu, kojega je režirao Sir Kenneth Branagh.

Clancy je tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća osnovao i tvrtku Red Storm Entertainment, koju je kasnije kupio gamerski gigant Ubisoft. U toj je tvrtki po njegovim idejama razvijeno nekoliko iznimno popularnih videoigrica , uključujući 'Splinter Cell', 'Ghost Recon' and 'Rainbow Six'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook